## XXI Meeting of the Canada/Mexico/U.S. Trilateral Committee for Wildlife and Ecosystem Conservation and Management

## Ottawa, Ontario – May 16 -20, 2016

Agenda

	:nua
Monday May 16	Tuesday May 17
7:00-9:00am Breakfast	7:00-9:00am Breakfast
8:00am-5:00pm Check-in, Registration	8:00-8:45 am Registration
9:00am-10:45pm	9:00-10:30am
(1hour 45 min)	(1hour 30 min)
1. Welcome, Introductions	Welcome Ceremony; Remarks by Delegation Leaders
2. 2015-16 Action Items Report, TOR, Country Updates	Welcome determiny, Remarks by Delegation Leaders
3. Grassland and black-tailed prairie dog conservation	
10:30-10:45 Break	10:30-10:45 Break
10:45am-12:00pm	10:45am-12:15pm
(1hour 15 min)	(1hour 30 min)
4. Mexican Wolf Recovery in the US and Mexico	Joint Session SCCCWT/ECWT/MBWT
5. Update on Implementation of the US/Mexico MOU	18. Southern Wings
on California Condor Recovery	19. Full life cycle stewardship for avian grassland SAR
6. Conservation of Imperiled Fish Species	20. Full life-cycle integrated population monitoring of
7. Recovery Plan for the Vaquita	declining grassland bird species
8. Sonoran Pronghorn Recovery	21. North American Grassland Bird Conservation
	Initiative
	22. Conservation and restoration of the islands of
	Canada, the US, and Mexico
12:00-1:00pm Lunch (delegates on their own)	12:15-1:15pm Lunch (delegates on their own)
1:00-2:45pm	1:15-2:55pm
(1 hour 45 min)	(1hour 40 min)
9. Northwestern Jaguar Recovery	23. Conservation Status of Bumblebees of Canada, the
10. Ocelot Recovery Actions	US, and Mexico: current trends, threats and
11. Conservation of bats in Northwestern Mexico	conservation opportunities across borders for essential
12. Conservation of amphibians in Sonora, Sinaloa and	native pollinators
Chihuahua	24. Salamander Chytrid Disease: Protecting North
13. Sensitive species of mutual concern in Sonora,	American Salamanders. An update on progress and
Sinaloa, Chihuahua, and Arizona	coordination.
14. Conservation of the imperiled species of the Rio	25. Implementation of the North American Rabies
Sonoyta watershed, Sonora/Arizona 15. Native aquatic vertebrate conservation in the Rio	Management Plan  26. Conservation of Bats in Mexico, US, and Canada
Yaqui basin, Sonora, Chihuahua, and Arizona	20. Conservation of Bats III Mexico, 03, and Canada
2:45-3:00pm Break	
·	2:55 2:15 Proak
3:00-3:30pm (1hour 30 min)	2:55-3:15 Break
16. Species Conservation Action Plan (PACE) for the	3:15-4:55pm
Great White Shark in Mexico	(1hour 40 min)
17. US/Mexico Border Governors Wildlife Table Report	27. Southern Mountain Caribou Recovery Planning and
4:00-5:00pm	Implementation Coordination
Country Delegation Preparatory Meetings	28. Identification of continental threats to SAR
	29. Multi-species, site-based action planning for SAR recovery at Parks Canada Agency
5:30-6:30pm	30. Program for Endangered Species Conservation
Welcome Reception/Gathering	
7:30pm Dinner (delegates on their own)	7:30pm Dinner (delegates on their own)
	7:00-9:00pm Heads of Delegation Private Dinner

## XXI Meeting of the Canada/Mexico/U.S. Trilateral Committee for Wildlife and Ecosystem Conservation and Management Ottawa, Ontario – May 16 -20, 2016 Agenda

Wednesday	Thursday
May 18	May 19
7:00-9:00am Breakfast 7:00-9:00am FWS Director & US State Agencies Breakfast	7:00-9:00am Breakfast
8:30 -11:30 am (3 hours, including travel time) Field Trip to Gatineau Park	9:00-9:40am (40 min) 31. Black-footed ferret recovery at widely separated sites in black-tailed prairie dog habitat in the US, Mexico, and Canada 32. Finalization of revision to SCCCWT Terms of Reference 9:40-10:00 Break 10:00-12:45pm (2 hours) 33. Continental Scale Bison Conservation 34. Complete preparations for discussions with ET
12:00-1:30pm Lunch and Travel to Museum (delegates	12:45-2:15pm Lunch
on their own)  1:30-2:00pm (30 min)  Plenary Session: Migratory Birds  - Launch of State of North American Birds Report  - Media Q&A	(delegates on their own)  2:15-3:15pm (1 hour)  35. Executive Table & ALL WT Co-Chairs joint session
2:00-5:30pm	3:15-3:30pm Break
(3 hours 30 min) Plenary Session: Migratory Birds - Panel presentations and discussion	3:30-5:15pm (1 hour 45min) 36. Prepare 1-page Highlights Report and begin AIR 37. Closeout and Highlights Report Submission
6:00-7:00pm Reception and signing of LOI (Museum of Nature)	6:00-7:00pm Reception
7:30pm Dinner (delegates on their own)	7:30pm Dinner (delegates on their own)